Az oldalast felszeleteljük, és előző este hideg vízbe tesszük. A babot előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe.
Másnap egy fazék vízben külön feltesszük főni az oldalast, és puhára főzzük.
A babot feltesszük főni, beletesszük a babérlevelet, az apróra vágott hagymákat, a cukrot, a paprikakrémet, a köményt és a borsot. Amikor a bab megpuhult és a hús is megfőtt, akkor a húst a babhoz öntjük a levével együtt. Megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk.
A zsíron a liszttel és a pirospaprikával rántást készítünk, felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük, és a főzelékbe öntjük. Összeforraljuk. Ecettel és tejföllel ízesítjük.
Megjegyzés
A mai ebédünk finom és tartalmas volt. Igazi retro főzelék, szeretjük jó kis füstölt hússal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.