Elkészítés: A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom.
Másnap a hagymákat aprítom, a répát, a gyökeret, a paprikát, a paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller- és petrezselyemlevelet aprítom.
A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntöm a lencsét, felöntöm vízzel. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.
Kockára vágom a tarját, felkarikázom a kolbászt. A tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítek.
45 perc főzés után a lencséhez öntöm a bort, facsarok bele citromot, szórok rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverek 1,5 dl tejfölt. Végül beleszaggatom a nokedlit, hozzáadom a kolbászt és a füstölt húst.
Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.