A hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A keményítőt összekeverjük a kakaóval, az instant kávéval, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, majd hozzáadunk egy kevés tejet, és simára keverjük.
Amaradék tejet feltesszük melegedni, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk hozzá a keveréket, és sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, majd kevergetve pár percig hűtjük. Amikor már nem annyira forró, hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük míg elolvad, és teljesen kihűl.
Amikor a csokoládékrém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a felvert tejszínhab 1/3 részét, majd simára keverjük. Az előkészített poharakba belemorzsolunk 2-3 db zabkekszet, majd elosztva rákanalazzuk a csokoládékrém felét. Ezután szintén rámorzsolunk 2-3 db zabkekszet poharanként, és először rákanalazunk a maradék tejszínhabból, majd a maradék csokoládékrémből. A maradék tejszínhabbal, ízlés szerint kandírozott cseresznyével (meggyel, áfonyával...), és színes szórócukorral díszítjük.
Megjegyzés
Az elkészült pohárkrémet ízlés szerint kínálhatjuk azonnal, vagy helyezzük be a hűtőbe tálalásig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.