A túrót egy tálban a villa fokával jól összetörjük,majd hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, csipet sót a vaníliacukrot, majd a grízt és zabpelyhet. Jól összekavarjuk és állni hagyjuk legalább 15-20 percet.
Nedves kézzel kis gombócokat formázunk,nekem ebből az adagból 15 db.lett. Egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót, és belerakjuk a gombócokat , amikor feljönnek a tetejére még 2-3 percig hagyjuk főni. Utána az elsőt kivesszük és megnézzük, hogy átfőtt-e.
Közben az olajon a zsemlemorzsa- zabpehely keveréket megpirítjuk , és szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Gyümölcsöntettel kínáljuk.
Most fekete ribizli öntettel kínáltam. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.