Előkészítés: Felteszünk forrni 1 l vizet. A rizst szitakanálba szórjuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A petrezselymet finomra vágjuk (néhány levelet félreteszünk a díszítéshez).
Elkészítés: A forrásban lévő vízhez adunk 1 csapott evőkanál sót, beletesszük a rizst, szelíd tűzön, olykor megkevergetve puhára főzzük (15-20 perc). Mivel a főzés végére csaknem teljesen felveszi a vizet, a rizst nem szűrjük le, hanem azonnal hozzáadjuk a vajat/margarint, a reszelt sajtot és a petrezselymet. Az olajjal vékonyan kikenünk egy lehetőleg teflon bevonatú korona- vagy pudingformát, belesimítjuk-döngöljük a rizst, alufóliával letakarjuk, melegen tartjuk-puffasztjuk. Miközben a rizs fő, elkészítjük a tojást: 2 liter vizet felforralunk, hozzáadunk 1 evőkanál sót és az ecetet. A tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk ép maradjon, egyenként merőkanálba ütjük, a vízbe csúsztatjuk-buggyantjuk, a fátyolszerű fehérjét a sárgájára „hajtjuk”, és lassú, gyöngyöző forrással 3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, tiszta konyharuhára fektetjük, a „rojtokat” levágjuk. A rizst kerek tálra borítjuk, körberakjuk a gerezdekre vágott paradicsommal és a tojásokkal. A korona közepét a félretett petrezselyemlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.