Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros vízben. A liszteket kimérjük, tálba szitáljuk, megsózzuk, majd beleöntjük az élesztős vizet. Elkezdjük kidolgozni a tésztát, mikor nagyjából összeállt, hozzáadjuk az olajat is. Ha kell, adunk még hozzá vizet/lisztet. Ha szép fényes, kiolajozunk egy edényt, beleforgatjuk a tésztát, és letakarva 1 órán át kelesztjük.
Ezt követően gyúrjuk bele a sajtot, majd pihentetjük újabb 10 percig.
Közben apróra vágjuk a petrezselymet, belekeverjük a kakukkfűvel együtt az olvasztott vajba.
A tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és kb. 2,5x2,5 cm-es kockákra vágjuk. Golyókat formálunk belőlük, és egyesével megforgatjuk a fűszeres vajban. Kiolajozott sütőformába (nálam kuglófforma) tesszük, és pihentetjük még 45 percig.
Végül 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük 35-40 perc alatt.
2025.02.12.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.