Előkészítés: A halszeletet megmossuk, leszárítjuk és összevágjuk, majd pépesre daráljuk. A hagymát meghámozzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
Elkészítés: A kenyérbelet vízben megáztatjuk, de csak óvatosan, nehogy szétázzon. Kinyomkodjuk, és összekeverjük a halhússal, a tojásfehérjével, sóval, borssal, az ízlés szerinti finomra összevágott zöldfűszerrel. Vizet forralunk, és beletesszük a hagymát, babérlevelet, a citromlevet, sót. Forraljuk 3-4 percig, majd evőkanállal beleszaggatjuk a halgaluskákat, és kíméletesen 15 percig főzzük. A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, és forró vízbe tesszük 1-2 percre, hogy jól összeessen, majd kivesszük a vízből és lehűtjük. Kicsit kinyomjuk belőle a vizet, átvágjuk, de nem kell nagyon apróra. Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a fokhagymát, kicsit pirítjuk, majd beleöntjük a tejszínt is. Amikor forr, beletesszük a spenótot, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Jól összeforraljuk, és tálalás előtt - tetszőlegesen - belekeverhetjük a megmaradt tojássárgáját is. A burgonyapürét a szokott módon elkészítjük. Meghámozzuk, megmossuk, megfőzzük a burgonyát, leszűrjük, összetörjük, és simára keverjük a vajjal és a tejjel. Tálalásnál kicsi halmot rakunk a burgonyapüréből, rátesszük a halgaluskákat, és köré helyezzük a tejszínes leveles spenótot.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 433 kcal
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.