Előkészítés: A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát és a karalábét apró kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, és finomra aprítjuk.
Elkészítés: Megfonnyasztjuk a hagymát 1 evőkanál olajban. Hozzáadjuk a húst, erős tűzön 1 percig pirítjuk, aztán elkeverjük a pirospaprikával, a paprikakrémmel, egy kevés sóval, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (30-35 perc). A maradék 1 evőkanál olajat felforrósítjuk, rádobjuk a zöldségeket, erős tűzön 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel, megszórjuk az ételízesítővel, fagyos állapotban beleszórjuk a zöldborsót, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. A leveshez adjuk a pulykapörköltet, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk, végül meghintjük a petrezselyemmel, de ezzel már nem főzzük tovább. Tálaláskor minden tányér aljára 1-1 evőkanál tejfölt simítunk, arra szedjük a forró levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.