Elkészítés: A töltött paradicsomhoz a paradicsomok felső 1/3-át levágjuk, és a belsejét kikaparjuk. Olívaolajon apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a paradicsom kikapart belsejét is. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, kaprival és olívabogyóval ízesítjük, és a végén zsemlemorzsával és reszelt parmezán sajttal kötjük meg az állagát. Betöltjük a koktélparadicsomokba, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A rizottóhoz a hagymát apró kockákra vágjuk, kevés vajon pirítjuk, egyből mehet hozzá a rizottó rizs, só és fehérbor. Fokozatosan öntjük fel a forró alaplével, mindig annyit adunk hozzá, amennyit felvesz, de kicsit maradjon roppanós, mert különben szétfő. Közben pirítsunk le külön kisebb darabokra vágott zöldbabot, majd adjuk hozzá. A végső krémesítést főzőtejszín, parmezán sajt és kevés vaj hozzáadásával érjük el.
A sertéshúst vékonyra szeljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk.
A zöldségeket megpucoljuk, szintén vékony szeletekre szeljük, és serpenyőben, vajon megpároljuk kis fehérbort aláöntve. Ez kb. 6-7 percet vesz igénybe. Fűszerezzük fehérborssal és petrezselyemmel, hozzáöntjük a főzőtejszínt, amitől kissé krémes állagot kap.
A húst hirtelen nagy lángon megsütjük 3-4 perc alatt, majd a zöldségtöltelékkel betöltjük, és a rizottóval, valamint a töltött paradicsomokkal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.