A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felkockázott répát és burgonyát, majd néhány percig együtt pirítjuk. Hozzákeverjük a leöblített borsót, majd felöntjük az alaplével.
Felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A fűszervajhoz habosra keverjük a vajat a finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Alufóliára halmozzuk, rúd alakúra feltekerjük, és a mélyhűtőbe tesszük.
Összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, valamint a citrom kifacsart levét. A fűszervajról eltávolítjuk az alufóliát, és felszeleteljük. A forró levest 1-1 karika fűszervajjal kínáljuk.
Igazi téli, melegítő étel a sárgaborsó, amit vitamin- és rosttartalma miatt érdemes minél többször belecsempészni az étrendünkbe.
A sárgaborsó szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet, remek B1- és B2- és E-vitaminforrás. Folsavban gazdag, és fontos ásványi sókat is tartalmaz. Ráadásul fél óra alatt készíthetsz belőle levest, főzeléket, de akár a palacsintatésztába is keverhetsz belőle!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.