- A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felkockázott répát és burgonyát, majd néhány percig együtt pirítjuk. Hozzákeverjük a leöblített borsót, majd felöntjük az alaplével.
- Felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A fűszervajhoz habosra keverjük a vajat a finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Alufóliára halmozzuk, rúd alakúra feltekerjük, és a mélyhűtőbe tesszük.
- Összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, valamint a citrom kifacsart levét. A fűszervajról eltávolítjuk az alufóliát, és felszeleteljük. A forró levest 1-1 karika fűszervajjal kínáljuk.
MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>>