Elkészítés: A tojásokat keverőtálba ütjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük, sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezután vajjal kikent magasabb falú tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Közben a töltelékhez a megtisztított sárgarépát, a megmosott cukkinit, paradicsomot és gombát éles késsel vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Forró serpenyőben kevés olajon – pár perc alatt - minden zöldséget pirosra sütünk, kivéve a paradicsomot, ezt 10-20 másodperc sütés után kiszedjük a serpenyőből, mert különben túlsül.
A rokfortmártáshoz a tejszínt felforraljuk, belemorzsoljuk a rokfort sajtot, és kevergetve közepes tűzön kb. 5-6 percet főzzük. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
Tálaláskor a tojáslepényt vágódeszkára tesszük, kb.5x6 centis darabokra vágjuk, és a sült zöldségekkel váltakozva 8 tortácskát rétegezünk belőle. Végül 2-2 zöldséges tojástortácskát tányérokra teszünk, és körbelocsoljuk a rokfortmártással. Forrón kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.