Elkészítés: A tojásokat keverőtálba ütjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük, sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezután vajjal kikent magasabb falú tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Közben a töltelékhez a megtisztított sárgarépát, a megmosott cukkinit, paradicsomot és gombát éles késsel vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Forró serpenyőben kevés olajon – pár perc alatt - minden zöldséget pirosra sütünk, kivéve a paradicsomot, ezt 10-20 másodperc sütés után kiszedjük a serpenyőből, mert különben túlsül.
A rokfortmártáshoz a tejszínt felforraljuk, belemorzsoljuk a rokfort sajtot, és kevergetve közepes tűzön kb. 5-6 percet főzzük. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
Tálaláskor a tojáslepényt vágódeszkára tesszük, kb.5x6 centis darabokra vágjuk, és a sült zöldségekkel váltakozva 8 tortácskát rétegezünk belőle. Végül 2-2 zöldséges tojástortácskát tányérokra teszünk, és körbelocsoljuk a rokfortmártással. Forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.