Elkészítés: A rizst sós vízben megfőzöm, leszűröm. A kínai kel alsó kemény 1/3 részét levágom, a többit edénybe állítom, és leforrázom forró vízzel. A darált húst a hagymákkal, a paprikákkal, a paradicsommal és a fűszerekkel megpirítom.
Egy nagyobb tortaformát (28 cm átmérőjű) sütőpapírral kibélelek, kevés olajjal meglocsolom az alját, és a nagyobb kellevelekkel az alját kibélelem úgy, hogy a levelek vége túllógjon egy kissé a forma peremén. Erre szórom a megfőtt rizst, majd szépen elegyengetem az alján. Erre jön a mediterrán zöldségköret, ezt is elsimítom. A tejfölben elverek 1 tojást, és ennek 1/3-át rákenem a zöldségekre, rákanalazom a darált húsos pörkölt felét, és ezt is elegyengetem. Meghintem reszelt sajttal, sózom, és újabb réteg kellevelet teszek rá, majd a darált húsos pörkölt másik fele következik, erre a tojásos tejföl második 1/3-a.
Végül a leveleket visszahajtom, a maradék kellevéllel befedem az egészet, a maradék tojásos tejföllel lekenem, és pár szelet húsos szalonnát is rakok a tetejére.
Előmelegített 190 C fokos sütőben 35-40 percet sütöm, majd hagyom állni 20 percet, és csak ezután szeletelem, mint a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.