A zsálya-menta szörp elkészítéséhez a vízhez hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat. Felforraljuk, majd ha felforrt, egy ollóval belevágjuk a zsályát, a mentát és az orbáncfüvet. Minél durvábbra vágjuk, annál könnyebb lesz majd leszűrni. Elkeverjük, majd levesszük a fazekat a tűzről, és lefedve minimum 1,5-2 órát állni hagyjuk.
Ezután leszűrjük a szörpöt, és épp csak forráspontig újraforraljuk.
Az üvegeket sterilizáljuk, vagyis kimossuk forralt vízzel, majd tűzforrón betöltjük a szörpöt a forró üvegekbe.
A tartósítás titka, hogy a szörp a lehető leglassabban hűljön ki, ezért ha lezártuk az üvegeket, meleg helyre, szárazdunsztba tesszük, vagyis jól bebugyoláljuk pl. takarókba. Ha teljesen kihűlt, vízzel vagy szódával hígítva fogyasztjuk.
Nézd meg videón, hogy készül a gyógynövényes házi szörp:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.