Elkészítés: A keverőtálba tegyük bele az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtököt. Adjuk hozzá a barna cukrot, a tojást, a vanília-aromát és az olajat, robotgéppel keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal, a szerecsendióval és egy csipet sóval, szitáljuk a tökös keverékhez, és pár perc alatt keverjük simára a masszát, tegyük félre.
A krémsajtos réteghez tegyük keverőtálba a porcukrot, a mascarponét, a tejfölt, a lisztet és a vanília-aromát, robotgéppel keverjük alaposan össze, majd állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és szintén keverjük alaposan össze.
Egy 23 cm-es tortaformát kenjünk ki és lisztezzünk, majd csomagoljuk be, többrétegű alufóliába, hogy sütés közben a víz nehogy beszivárogjon. Az előkészített tortaformába ezután a sütőtökös masszának kicsivel több mint a felét kanalazzuk bele, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután kanalazzuk rá a krémsajtos keveréket, majd pötyögtessük a tetejére a maradék sütőtökös masszát.
Egy magasabb falú tepsibe helyezzük bele a tortaformát, majd kb. a 2/3 részéig töltsük fel forró vízzel. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük a gőzfürdőben 60-65 percig. A sütési idő felénél fedjük le a tortaforma tetejét alufóliával, nehogy nagyon barnára süljön a teteje. Én légkeverésnél 150 fokon, 60 percig sütöttem.
Amikor lejárt a sütési idő, zárjuk el a sütőt, majd vegyük le a fóliát a torta tetejéről, toljuk vissza a sütőbe, és résnyire nyitott ajtónál hagyjuk langyosra hűlni. Ezután nyissuk ki teljesen a sütő ajtaját, vegyük ki a formát a vízből, majd hűtsük ki teljesen. A kihűlt tortát a formában hagyva, tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, és szépen tudjuk majd szeletelni.
A habos krémhez a mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a citromlével. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Tálalás előtt a torta tetejére kanalazzuk rá a krémet, szórjuk meg őrölt fahéjjal. Ezután éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.