A szalonnát felkockázva egy serpenyőben lepirítjuk az apróra vágott hagymával együtt. A szűzpecsenyét leinazzuk, és centis darabokra felvágjuk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon a húst mindkét oldalán fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerpaprikával, és a fokhagymát reszeljük rá,majd az alaplét ráöntve addig sütjük, míg meg nem puhul.Közben lekell egy fóliával takarni.
Ha elkészült a szószt öntsük rá a szalonnás hagymára, és turmixoljuk le. Forraljuk fel, és sürítjük víz, és keményítő keverékével.
A húst szeleteljük fel, és a mártással kínáljuk. A burgonyákat főzzük meg, és karikázzuk fel, majd vajon forgassuk át, vigyázva hogy ne főjjön szét.
A tálon szépen elrendezve felváltva rakjuk ki a kétféle burgonyát a húshoz.
Megjegyzés
Ennek az ételnek számtalan változata létezik. Én magam is megpróbálkoztam másképpen elkészíteni. Becsempésztem egy kis édesburgonyát a hagyományos sárga burgonya mellé. A szósz turmixolva lett, és selymes állaga nagyon mutatós a sült húshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.