A bazsalikomot és a mentát felaprítjuk, majd egy kisebb tálban az oregánóval, a fűszerpaprikával, a frissen őrölt borssal és a sóval elkeverjük.
A csirkecombokat megmossuk, majd miután leitattuk róla a vizet, a bazsalikomos-mentás fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük.
Egy zsírral kikent mélyebb tepsibe sorakoztatjuk a fűszerkeverékkel bedörzsölt csirkecombokat. A maradék zsírral megkenjük a húsok tetejét, majd fóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ezután a fólia nélkül további 10 perc alatt készre pirítjuk.
Miközben sülnek a combok, a fokhagymát felkarikázzuk, a lila hagymát felkockázzuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk. A petrezselymet, a bazsalikomot is apróra vágjuk, és a hagymákhoz adjuk. Miután elkevertük egy picit, a gyöngyhagymákat is beledobjuk. Rövid párolás után a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, aztán az is mehet a hagymás-bazsalikomos-petrezselymes alapunkhoz. Megszórjuk sóval és borssal, majd időnként megkeverve addig sütjük együtt, amíg a paradicsom kicsit összeesik, de még szépen egyben marad.
Két nagyobb paradicsomot félbe vágunk, aztán egy mélyebb edénybe vájjuk a belsejüket úgy, hogy a paradicsom külső részét is megtartjuk. Felaprítunk egy kevés bazsalikomot, felkockázzuk a feta sajtot, majd a kivájt paradicsomhúshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, aztán elkeverjük. Az így kapott fetás keveréket visszakanalazzuk a kivájt paradicsom belsejébe.
Miután megsültek a csirkecombok, a hagymás paradicsomkörettel, és a fetás-bazsalikommal töltött paradicsomokkal tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL POLGÁR TÜNDE GÖRÖGÖS CSIRKECOMBJA SÜLT PARADICSOMMAL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.