A húsleves elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint a vöröshagymát meghámozzuk. A répákat hasábokra vágjuk. A konyhakész csirkét megmossuk, és darabokra vágjuk.
A csirkét és a zöldségeket egy nagyobb lábasba tesszük, és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, és hozzáadunk néhány szem fekete borsot.
Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest. Ha nagyon elfövi a levét, vízzel pótoljuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
A cérnametéltet forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson található útmutatás szerint kifőzzük. Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba. Mindbe teszünk egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst is. Végül rászűrjük a forró levest. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.