A kapor leveleit a szárakról leszedjük, majd késsel felaprítjuk.
Egy magas falú forralóedényben alacsony hőmérsékleten vajat hevítünk. Ha felolvadt, hozzáadjuk az aprított kaprot, összekeverjük. Fokhagymanyomó segítségével hozzányomunk egy gerezd fokhagymát, ezt is elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet, alaposan összekeverjük, pár percig pirítjuk, de nem kell megbarnulnia.
A pirítás után fűszerezzük sóval és a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük tejjel, a citromlével, és addig főzzük, amíg mártássűrűségű lesz.
Nézd meg videón is, hogyan készül a kapormártás:
Megjegyzés
Ez a mártás kitűnően passzol halakhoz, csirkehúshoz, tökös ételekhez, töltött tökhöz, pirított zöldségekhez. Többféleképpen is elkészíthető: citrom helyett használhatunk ecetet vagy bort, a fokhagymán kívül hagymát is tehetünk hozzá, fűszerezhetjük borssal is, valamint kevés tejföllel vagy tejszínnel gazdagabbá tehetjük a mártást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.