A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Ezután kb. 10 percig állni hagyjuk, majd az keletkezett levet alaposan kinyomkodjuk, és leöntjük.
A cukkinimasszához hozzáadjuk a tojást, az összezúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a zsemlemorzsát, végül pedig apróra vágott kaporot is. Ízlés szerint borsozzuk.
A masszából tetszés szerint kis lepényeket formálunk, aztán forró olajban, mindkét oldalukat néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Mi mártogatósnak tzatziki salátával tálaltuk, de mártogatós ízlés szerint, szabadon variálható.
Nézd meg videón is, hogyan készül a sajtos cukkinifasírt:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.