A házi majonéz elkészítéséhez a tojássárgájákat keverőtálba tesszük. Habverő segítségével hozzákeverjük a sót, a borsot és a mustárt.
Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű olajat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a citromlevet is.
Megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább ízesíthetjük egy kis porcukorral.
Megjegyzés
Sokáig én is a boltban vettem a majonézt, de ha egyszer készítesz így házilag, utána már a bolti kiszerelés eszedbe sem fog jutni! Fontos, hogy az olaj ne legyen túl hideg, amikor tojássárgákhoz adjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.