Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Philly cheese steak szendvics recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTej

Philly cheese steak szendvics

40 perc
4 adag
Költséges
2023. 06. 01.

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: a hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük; a kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felcsíkozzuk; a sajtot lereszeljük (ha autentikusak akarunk lenni, akkor provolone sajttal készítjük a szendvicset); a csemegeuborkát szintén csíkokra vágjuk; a hússzeleteket kivesszük a hűtőből, és pihentetjük amíg szoba-hőmérsékletűek nem lesznek.
  2. Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítünk közepes hőmérsékleten, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  3. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, további 2-3 percig pirítjuk, amíg a paprika is kicsit megpuhul, és színt kap. Az elkészült hagymás-paprikás alapot félrerakjuk a tálalásig.
  4. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a steakek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a fokhagymaporral, dörzsöljük be alaposan, hogy az ízek bejussanak a húsba. Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a hagymás alapot készítettük, 1 evőkanál olívaolajat közepes hőmérsékleten felhevítünk. A húsokat a forró serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük, amíg szép aranybarnára pirulnak.
  5. A serpenyőbe dobjuk a vajat, majd ha megolvadt, a steakekre kanalazzuk, hogy még ízletesebb és szaftosabb legyen a végeredmény. Ha szeretnénk, hogy a steak belseje közepesen átsült legyen, tegyük át a serpenyőt a steakkel együtt az előmelegített sütőbe. További 5-7 percig sütjük a sütőben, vagy amíg eléri a kívánt hőmérsékletet. A közepesen átsült steak belső hőmérséklete általában 57–63 Celsius-fok, ha nem vagyunk biztosak magunkban, használjunk maghőmérőt.
  6. Ezután kivesszük a steaket a sütőből, a sütőt bekapcsolva hagyjuk, a húst pihentetjük néhány percig, hogy a nedvei visszahúzódjanak, és a steak szaftos maradjon.
  7. Miután megpihent, 4-6 milliméter vastag csíkokra szeleteljük. A steakszeleteket összekeverjük a hagymás-paprikás alappal, félretesszük a szendvics összeállításáig. Félbevágjuk a bagetteket vagy szendvicszsemléket (a szeleteket meg is piríthatjuk a serpenyőben), majd rájuk helyezzük a marhahúsos-hagymás-paprikás keveréket, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőbe rakjuk 3-4 percre, hogy a sajt megolvadjon és kissé megpiruljon.
  8. Kivesszük a sütőből a szendvicseket, majd rájuk helyezünk néhány csemegeuborkát, és már falatozhatjuk is ezt az isteni finom, klasszikus amerikai szendvicset.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Gombás-sajtos melegszendvics
Recept
Egyszerű

Gombás-sajtos melegszendvics

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
László  Juli szerző profilképe

László Juli

Molnárka
Recept
Mester

Molnárka

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Magyaros sajtkrém házilag
Recept
Egyszerű

Magyaros sajtkrém házilag

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Kolbászkrém házilag
Recept
Egyszerű

Kolbászkrém házilag

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Duplasajtos melegszendvics
Recept
Egyszerű

Duplasajtos melegszendvics

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Görögdinnyeszendvics
Recept
Egyszerű

Görögdinnyeszendvics

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mézes csirkés full cuccos szendvics
Recept
Egyszerű

Mézes csirkés full cuccos szendvics

25 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Full cuccos szendvics extra sok sajttal
Recept
Egyszerű

Full cuccos szendvics extra sok sajttal

10 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Full cuccos szendvics paprikás szalámival
Recept
Egyszerű

Full cuccos szendvics paprikás szalámival

20 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Steak szendvics recept
Recept
Egyszerű

Steak szendvics

50 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Márfi Gábor szerző profilképe

Márfi Gábor

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.