Egy nagyobb lábasban kb. 20 perc alatt puhára főzzük a meghámozott, kockára vágott burgonyát. A vaj felét megolvasztjuk, és félretesszük.
A krumplit leszűrjük, majd visszarakjuk a lábasba. Hozzáadjuk a maradék vajat, a reszelt szerecsendiót, a fehérborsot és a tejszínt, majd egy krumplinyomóval alaposan összedolgozzuk a masszát.
Ha elértük a krémes állagot, ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább keverjük.
A masszát egy habzsákba kanalazzuk és egy csillag alakú nyomóformával dió nagyságú halmokat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A krumplik tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, majd 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna árnyalatot nem kap. (kb. 10-15 perc)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.