A lapcsánka elkészítéséhez a nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe bő olajat öntünk. A nem túl forró olajba kanállal beleszaggatjuk a krumplis tészát, kicsit ellapogatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük kb. 5-5 perc alatt.
Megjegyzés
Igazán gyorsan elkészíthető, ehetjük magában is, de köretként is megállja a helyét. Szerintem ez is ahány ház, annyi szokás, biztos nincs két egyforma recept sem. Még családon belül is lehetnek különböző változatok. Frissen kisütve, fokhagymás tejföllel az abbahagyhatatlan kategóriában van nálam!
A receptet és a fotót Mivanitthon küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.