A kapor lecsipkedett levélkéit egy kevés kivételével finomra aprítjuk. A cukkinit és a meghámozott burgonyát durvára reszeljük. Hozzáadjuk a finomra reszelt hagymát, majd összekeverjük a kaporral, a keményítővel és a tojással. Sóval, borssal ízesítjük.
A masszából 8 db kb. 9 cm átmérőjű lepényt formázunk, és a tapadásmentes serpenyőben felhevített olajon több adagban, közepes hőfokon megsütjük. Az elkészült tócsnikat melegen tartjuk.
Egy másik serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, és felhevítjük. Belehelyezzük a félbevágott sonkaszeleteket, és mindkét oldalukat ropogósra sütjük kb. 1 perc alatt. A tócsnikat tányérokra szedjük, és rátesszük a sonkát. Rámorzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk törött borssal, és a félretett kaporral díszítjük.
Megjegyzés
Recept és fotó: Consorcio del Jamón Serrano Españo / Trendxpress
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.