A nyers krumplit, a zellert és a cukkinit megpucoljuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy kicsit állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a lisztet.
Nagylyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, felaprítjuk a zöldfűszereket, és a krumplis-zelleres-cukkinis keverékhez adjuk. Megsózzuk és alaposan összekeverjük. (Ha lágynak bizonyulna, adhatunk hozzá lisztet, ha túl sűrű lenne, joghurttal hígíthatjuk.)
Serpenyőben kevés olajat hevítünk. Egy evőkanálnyi masszából, nedves kézzel kis fasírtgolyókat formázunk, majd a serpenyőbe rakjuk, és kanállal kicsit kilapítjuk. A lepény mindkét oldalát aranybarnára sütjük közepes hőmérsékleten, körülbelül három-három perc alatt. Ha kész, papírtörlőre rakjuk, leitatjuk a felesleges az olajat. Tálalásig melegen tartjuk.
A mártogatóshoz a joghurtot egy tálba rakjuk, hozzáadunk egy csipet sót, a felaprított kaprot, és az olívaolajat. Összekeverjük és a lepényekkel kínáljuk.
Megjegyzés
Amikor megjelenik a zöld kapor, igyekszem minél több ételbe belecsempészni. Most mártogatóssal kínáltam, de egy zsenge zöldborsófőzelék feltétjeként is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.