Először elkészítjük a húsgombócokat. A darált húshoz hozzáadjuk a zabpelyhet, az apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet, lestyánt, a kurkumát, a sót, a borsot és a csilipaprikát. Végül hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk, és a masszából nedves kézzel kb. két cm átmérőjű gombócokat formázunk.
Megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket. Egy nagy fazékban felteszünk vizet főni megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a felaprított kaprot és lestyánt, a savanyú káposztát, a szárított vargányát és az ételízesítőt. Amikor felforrt, belerakjuk a gombócokat, és alacsony hőfokon főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Belerakjuk a feldarabolt répát, és a petrezselyemgyökeret, megdinszteljük, majd rászórjuk a póréhagymát. Kevergetjük, hogy nehogy leégjen. Rátesszük a lisztet, elkeverjük, majd felengedjük egy bögre hideg vízzel. Felforraljuk, és a leveshez adjuk.
Beletesszük a zöldbabot, a felkarikázott paprikát, a feldarabolt paradicsomot és a zöldborsót, majd kis lángon készre főzzük. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Egy tálba öntjük a tejszínt, hozzáadunk 2-3 merítőkanál levest, és jól összekeverjük, majd a leveshez öntjük. Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés
Nagyon laktató leves. Ajánlom nektek is, annyira finom, ízletes, laza gombócok lettek, persze a sok zöldfűszer is kellemes ízt adott neki. Ami fontos mindenki számára, hogy zabpehellyel sokkal egészségesebb, mint a rizzsel. Persze azzal is készíthető a húsgombóc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.