Az almát félbevágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálba kevés vizet öntünk, belefacsarjunk citromot, összekeverjük és beletesszük az almaszeleteket. A tálat körülbelül 3 percre a mikróba tesszük, hogy az alma lágyuljon.
Kibontjuk a leveles tésztát, a nyújtódeszkát behintjük liszttel és kinyújtjuk a tésztát. A téglalapra nyújtott tésztát 6 egyenlő csíkra vágjuk.
Egy kis tálba tesszük a sárgabaracklekvárt és két evőkanál vizet, majd összekeverjük. Ezt is 1 percre a mikrohullámú sütőbe tesszük, hogy „tapadós” állagot kapjunk.
A tésztaszeleteket megkenjük a sárgabarackos zselével, és az almaszeleteket ráhelyezzük a tésztára úgy, hogy az félig takarja be. Ízlés szerint meghinthetjük fahéjjal. A tészta másik felét ezután visszahajtjuk az almaszeletekre, majd hosszában felgöngyöljük. Ezzel készen is van a rózsa forma. Ugyanezt ismételjük meg a maradék 5 szelettel.
A felgöngyölt desszerteket muffin tálcába helyezzük.
190 fokra melegített sütőbe helyezzük, majd 40-45 perc alatt készre sütjük. Utána 10-15 percig hagyjuk pihenni, végül megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.