A szószhoz a megmosott, negyedelt almákat a magház eltávolítása után durvára daraboljuk és lábosba szórjuk. Aláöntünk 2,5 dl vizet, felforraljuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük kb. 20 perc alatt. Közben többször átkeverjük.
Az almadarabokat paradicsompasszírozón vagy nagyobb lyukú szűrőn átnyomjuk. A pépet alaposan összekeverjük a cukorral és a citromlével, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a burgonyalepényhez a megtisztított hagymát nagyon finomra vágjuk. A meghámozott burgonyát megmossuk, leszárítjuk és finomra reszeljük. A reszeléket gézzel vagy függönyanyaggal kibélelt szűrőben lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk, majd áttesszük egy tálba. Összedolgozzuk a hagymával, a liszttel és a tojásokkal, végül megsózzuk, megborsozzuk.
Tapadásmentes nagy serpenyőben 1-2 ek olajat hevítünk. Merőkanálnyi adagokat teszünk bele a krumplis masszából, kissé lenyomkodjuk, és közepes tűzön sütjük, amíg az aljuk aranybarnára sül. Ezután a lepényeket megfordítjuk, és a másik oldalukat is sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.