Elkészítés: Az almapüré elkészítéséhez hámozz meg 2 almát, reszeld le sajtreszelőn, majd szűrd le.
A töltelékhez keverd össze a darált mogyorót a cukorral, a kakaóval, a reszelt csokival, a liszttel és az olvasztott vajjal.
A tésztához keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a joghurttal összekevert almapürét, majd a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet is. Keverd össze jól, hogy kapj egy jó krémes masszát.
Olajozz ki egy 1 őzgerincformát és egy kicsi lábast, és tapétázd ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a sütink és könnyű lesz kivenni is. Önts a masszából az őzgerinc 1/3 részéig, rá a töltelék 3/4 részét, fedd le a tésztával, de 3/4 részig érjen, mert növekedni fog. Szórd be a tetejét a darált mogyoróval. A maradék tésztával és a töltelékkel a fentiek szerint járunk el a másik előkészített sütőformában (kicsi lábas).
Tedd a sütőbe 25-30 percre, 200 fokon süsd meg! Tűpróbával ellenőrizd, hogy kész van-e. Hagyd kihűlni, majd szedd ki a formából.
Díszítsd olvasztott csokival.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.