A csirkemellet kicsontozom, és lapjában 8 szép nagy szeletre vágom. Húskalapáccsal lehetőleg egyformára veregetem, és mindkét oldalát megsózom, megborsozom.
Az almát meghámozom, kicsumázom, és 8 karikára vágom.
A mártáshoz a margarint felforrósítom, a lisztet habzásig keverem, ráöntöm a meleg tejet, és folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Belemorzsolom a leveskockát, és beleszórom a fűszereket. Jól kiforralom, végül a reszelt sajtot is belekeverem, de már nem forralom.
Az almakarikákat a dióba mártom, majd egyet ráteszek egy hússzeletre. Negyedrésznyi sajttal meghintem, erre ráborítok még egy húst, és az ily módon létrejött „szendvicset” hústűvel vagy fogvájóval összefogom.
Lisztbe, felvert tojásba és a megmaradt dióval összekevert zsemlemorzsába mártom, majd forró olajban megsütöm. A felesleges olajat leitatom, és a mártást aláöntve, rizibizivel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.