A lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáteszem a porcukrot és a tojással összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára.
Az almát megpucolom, vékony szeletekre vágom és egy tálba teszem. Meglocsolom citromlével, azután beleszórom a mazsolát, a cukrot, a fahéjat és végül elkeverem.
A tésztát kör alakúra nyújtom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A közepére halmozom a tölteléket, széleit felhajtom, kb. 10 centinként összecsippentem.
A szélét körben megkenem tejszínnel és megszórom kristálycukorral. A töltelék tetejére darabolom a vajat, előmelegített sütőbe teszem, közepes hőmérsékleten sütöm amíg a széle barnulni kezd. Úgy szeletelem, mint egy tortát, vanília fagyit lehet adni mellé.
Megjegyzés
A karácsonyhoz hozzátartozik az alma, a fahéj, amitől ez finom sütemény csak úgy illatozik, amikor sül, mindenfelé karácsonyi illatot árasztva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.