A mandulát száraz serpenyőben - zsiradék hozzáadása nélkül - pár perc alatt megpirítjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Rászórjuk a cukrot és a fahéjat, majd jól átforgatjuk. Hozzákeverjük a mazsolát és 10 dkg pirított mandulát.
Mindkét leveles tésztát téglalappá nyújtjuk. Nagyjából 3 egyenlő részre osztjuk, de nem vágjuk be, csak nagyon halványan bejelöljük. A két oldalsó részt 1 cm-es csíkokban bevágjuk a jelölésig (ezeket hajtogatjuk rá a töltelékre).
A mandulás-almás tölteléket egyenletesen a tészták közepére halmozzuk, majd az oldalsó csíkokat egymáson keresztezve ráhajtogatjuk. A megtöltött tésztarudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a maradék mandulát.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.