Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, nyolcadoljuk, felszeleteljük. Összekeverjük 5 dkg cukorral és a fűszerekkel, majd egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. Betoljuk a 200 fokra kapcsolt, de még hideg sütőbe, és kissé előpároljuk.
Ezalatt elmorzsoljuk a vajat a cukorral, a lisztekkel, a mandulával és a lereszelt marcipánnal. Az alma tetejére szórjuk egyenletesen, és visszatoljuk a sütőbe addig, míg szépen meg nem pirul a teteje.
Melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom lesz! Különösen házi vaníliaszósszal!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.