A zsíros almás pite tésztájához a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojást és a zsírt. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába tesszük, hogy lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztacipót téglalap alakúra (35x30 cm), és beletesszük egy magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket kinyomkodjuk, és rátesszük a tésztára.
Kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép aranybarna lesz a teteje (alacsony gázlángon kb. 20 perc). Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.