Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a vajat kisebb darabokban és 2 evőkanál vizet habosra keverünk, összedolgozzuk a lisztes keverékkel, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.
Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük, megcsepegtetjük citromlével. Összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával. Kicsit állni hagyjuk, majd levét kicsavarjuk.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 40 x 30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, rákenjük az almás keveréket, és szorosan feltekerjük. Megkenjük a tojásfehérjével (ami a tésztából megmaradt), és megszórjuk mandulaforgáccsal. A sütőben kb. 35 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.