A megtisztított, kimagozott almát kisebb darabokra vágjuk, majd lábosba rakjuk. Az almaecettel és 6 dl vízzel felöntjük. Egy kevés felaprított mentát félreteszünk, a többit az almához adjuk. Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és 30-40 percig főzzük.
Egy gézkendőt leforrázunk, azután kissé hagyjuk megszáradni. Az almás keveréket rákanalazzuk, és egy tál fölé akasztva néhány óra vagy egy egész éjszaka alatt lecsepegtetjük. Nem nyomkodjuk vagy rázogatjuk, különben a zselé zavaros lesz. Nem hagyjuk 1 napnál tovább csepegni a keveréket!
Egy lapostányért a mélyhűtőbe teszünk. A kicsepegett lét lemérjük, és 6 dl-enként hozzáadunk 50 dkg cukrot. Tiszta lábosba töltjük, és kis lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a cukor meg nem olvad. Azután nagy lángon további 15 percig főzzük.
A tányérpróbát elvégezzük: a behűtött tányérra kanalazunk egy kevés zselét. Ha megbőrösödik, elkészült, ha még folyós, néhány percig tovább főzzük.
Az esetleg keletkezett habot a keverékről eltávolítjuk. A megmaradt felaprított mentát beleforgatjuk, majd 10-15 percig pihentetjük. A felforrósított üvegbe töltjük, és azt 1 db celofánnal befedjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, végül rácsavarjuk a tetejét. Száraz, hűvös helyen tároljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.