Előkészítés: Aszalt gyümölcsöket annyi vízbe áztatjuk, amennyi éppen ellepi őket. A pulykát megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A kenyeret kisebb darabokra tördeljük. A hagymát, a répát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 3 dkg vajat, és kissé megpirítjuk benne a kenyeret. Az aszalt gyümölcsöket lecsepegtetjük, és összevagdaljuk. A tejet felforraljuk, összekeverjük a kenyeret és az aszalt gyümölcsöket, és leöntjük a forró tejjel. A tojást a kenyeres masszához dolgozzuk, a fahéjjal, sóval, borssal ízesítjük. Fellazítjuk a pulyka bőrét a nyakánál, és a melle irányába beletömjük a maradék vajat. Így szaftosabb lesz a hús. A pulyka hasüregébe töltjük az aszalt gyümölcsös keveréket, és a nyílásokat bevarrjuk, vagy fogvájóval összetűzzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A pulykát a tepsibe fektetjük, mellészórjuk a hagymát, a répát, és aláöntünk fél liter húslevest. A pulykát a sütőben kb. 2 órát sütjük. Közben többször meglocsoljuk a kisült levével és a maradék húslevessel. A pulykát kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt levet a zöldségekkel felforraljuk, péppé zúzzuk, sóval, borssal ízesítjük. Ha nem elég sűrű, ételsűrítővel besűrítjük, és tejföllel finomítjuk. A pulykához kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 1120 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.