Elkészítés: A főtt babot húsdarálón ledaráljuk. (Darálás helyett kézzel is péppé gyúrhatjuk.) Ezt a műveletet a pogácsa készítés előtt 2-3 órával kezdjük el. A meglangyosított tejben 1 evőkanál lisztet elkeverünk, és hozzáadjuk az élesztőt. Ha az élesztő felfutott összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen lágy a tészta!
20 perc pihentetés után kinyújtjuk és hajtogatjuk a tésztát, majd 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kelni hagyjuk. Sütés előtt kiszaggatjuk és megkenjük tojássárgájával a pogácsákat.
(Ugyanígy készül a káposztás pogácsa is.)
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.