Egy serpenyőben magas hőfokon, folyamatosan kevergetve 6-7 perc alatt megpirítjuk a török mogyorót, majd félretesszük. Ha kihűlt, ledaráljuk.
A lisztet, a vajat, a cukrot, a narancshéjat, a vaníliás cukrot, a sót és a daralt mogyorót összegyúrjuk, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi golyókat teszünk egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben elterülnek. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és kettesével összeragasztjuk vele a kekszeket.
Megjegyzés
Olasz macaronként is emlegetik. Érdemes többet készíteni, mert egy kávés beszélgetés mellett hamar elfogy.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.