Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Bagel - házilag! recept
recept
Mester

Bagel - házilag!

120 perc
0 adag
Átlagos
2017. 04. 09.

Elkészítés

  1. A megadott sorrendben (víz, cukor, só, liszt, élesztő) mindent a kenyérsütőgépbe töltünk, ahol 1,5 óra alatt bedagasztjuk és megkelesztjük a tésztát.
  2. Ha a tészta megkelt, kivesszük a gépből és lisztezett deszkán átgyúrjuk. 9 részre osztjuk, majd zsemléket formálunk minden egyes darabból. Minden tészta közepébe lyukat fúrunk - jobb híján a mutatóujjunkkal. Először egy mélyedést nyomunk bele, majd beleszórunk egy kis lisztet, hogy ne ragadjon, aztán 2 ujjal kiszélesítjük kb. 2 centisre a lyukat. Ezután a tésztát 25-30 percig pihenni hagyjuk.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra. (Légkeverés mellett 180 fok is elég.)
  4. Egy nagy lábasban vizet teszünk fel forrni. Ha a víz gyöngyözni kezd, a gázt takarékra állítjuk, és fejjel lefelé beleteszünk a forró vízbe 3-4 bagelt. 30 másodpercig várunk, majd finoman megfordítjuk mindegyiket, és a hátulsó felükön is 30 másodpercig lebegtetjük őket.
  5. Ha letelt az idő, egy szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, egy pillanatra tiszta konyharuhára, majd a sütőpapírral bélelt tepsire szedjük őket. (Nem szabad sokáig a konyharuhán hagyni őket, mert ráragadnak!)
  6. A sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket. Világosak maradnak, épp csak picit pirul meg a tetejük. Kőtálra tesszük, és tálalásig egy tiszta konyharuhával letakarjuk őket.
Megjegyzés
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Molnárka
Recept
Mester

Molnárka

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű croissant recept
Recept
Mester

Egyszerű croissant recept

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ropogós héjú apró péksütemények
Recept
Mester

Ropogós héjú apró péksütemények

90 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Surimis bagel
Recept
Egyszerű

Surimis bagel

5 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött zsemlék fűszeres raguval
Recept
Egyszerű

Töltött zsemlék fűszeres raguval

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Zsemle házilag
Recept
Egyszerű

Zsemle házilag

70 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Édes-szezámmagos marokkói zsemle
Recept
Egyszerű

Édes-szezámmagos marokkói zsemle

90 perc
|
6 adag
|
Olcsó
 Azraa szerző profilképe

Azraa

Sajtos graham zsemle
Recept
Rafinált

Sajtos graham zsemle

120 perc
|
9 adag
|
Átlagos
ZSANETTE  KOVÁCS szerző profilképe

ZSANETTE KOVÁCS

Sajtos pincekifli
Recept
Mester

Sajtos pincekifli

120 perc
|
18 adag
|
Átlagos
Csizmazia Mária szerző profilképe

Csizmazia Mária

Hasonló receptek

Lenmagos bagel recept
Recept
Mester

Lenmagos bagel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Zsemlekenyér recept
Recept
Bonyolult

Zsemlekenyér

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.