A megadott sorrendben (víz, cukor, só, liszt, élesztő) mindent a kenyérsütőgépbe töltünk, ahol 1,5 óra alatt bedagasztjuk és megkelesztjük a tésztát.
Ha a tészta megkelt, kivesszük a gépből és lisztezett deszkán átgyúrjuk. 9 részre osztjuk, majd zsemléket formálunk minden egyes darabból. Minden tészta közepébe lyukat fúrunk - jobb híján a mutatóujjunkkal. Először egy mélyedést nyomunk bele, majd beleszórunk egy kis lisztet, hogy ne ragadjon, aztán 2 ujjal kiszélesítjük kb. 2 centisre a lyukat. Ezután a tésztát 25-30 percig pihenni hagyjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra. (Légkeverés mellett 180 fok is elég.)
Egy nagy lábasban vizet teszünk fel forrni. Ha a víz gyöngyözni kezd, a gázt takarékra állítjuk, és fejjel lefelé beleteszünk a forró vízbe 3-4 bagelt. 30 másodpercig várunk, majd finoman megfordítjuk mindegyiket, és a hátulsó felükön is 30 másodpercig lebegtetjük őket.
Ha letelt az idő, egy szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, egy pillanatra tiszta konyharuhára, majd a sütőpapírral bélelt tepsire szedjük őket. (Nem szabad sokáig a konyharuhán hagyni őket, mert ráragadnak!)
A sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket. Világosak maradnak, épp csak picit pirul meg a tetejük. Kőtálra tesszük, és tálalásig egy tiszta konyharuhával letakarjuk őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.