A lisztet egy tálban elvegyítjük 3 dkg lenmaggal. A halom közepébe mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntünk 3,5 dl langyos vizet, majd hozzáadjuk a cukrot, a feldarabolt vajat és a sót. Robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, és kb. 5 percig dagasztjuk, amíg a selymessé vált tészta elválik a táltól. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 60 perc alatt.
A megkelt, lisztezett deszkán átgyúrt tésztát hengerré sodorjuk, majd 12 egyforma adagra vágjuk, és mindet golyóvá formázzuk. A golyók közepét lisztes mutatóujjunkkal egészen a deszkáig benyomjuk, és a lyukat ujjunkat körbeforgatva kitágítjuk. A tésztakarikákat konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 percig.
Közben egy nagy lábosban felforralunk 3 l vizet 1 ek sóval. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, továbbá 2 tepsit leterítünk sütőpapírral. A megkelt tésztakarikákat négyesével egymás után a lobogó sós vízbe csúsztatjuk, és adagonként 30 másodpercig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiemeljük, majd lecsepegtetjük és a tepsikbe tesszük.
Az elkevert tojással megkent bageleket megszórjuk a maradék lenmaggal, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Rácsra téve hűlni hagyjuk, végül félbevágjuk, és megtöltjük rukkolával, a camembert-rel, valamint felkarikázott uborkával és paradicsommal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.