Az élesztőt, egy deci langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot, és a sót. Összegyúrjuk, közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és jól kidolgozzuk (hólyagosra) a tésztát. Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, két egyenlő részre osztjuk, fél centi vastagon kinyújtjuk, majd átlósan, öt felé vágjuk. Az így kapott háromszögeket szélesebb felüknél elkezdve feltekerjük, kifli formájúra. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 20 percig kelesztjük.
Miután a kiflik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk ízlés szerint köménnyel, szezámmaggal, vagy nagyszemű sóval. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt, szép pirosra sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Nagyon szeretem a frissen sült, puha kifliket. Langyosan, megkenni egy kevés vajjal, kicsit megsózni és csak úgy, minden flanc nélkül megenni. Persze, egy csésze tea, vagy kávé nagyon jól esik mellé. Szeretem nézni, ahogy a sütőben, szépen sorakoznak egymás mellett és már alig várom, hogy elkészüljenek. És azt is szeretem, ahogy a lakást belengi az illat, mintha egy pékség költözne be az otthonomba. Ezek nagyszerű dolgok, ezek miatt is érdemes otthon sütögetni, kipróbálni recepteket, kitalálni újakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.