Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztjuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.
A puha margarint a sóval habosra keverjük. A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, majd megszórjuk a reszelt sajt felével, és rátesszük a másik lapot. Kicsit nyújtunk még rajta, végül 8 cikkre vágjuk.
A cikkeket kifli alakúra tekerjük, úgy, hogy amikor elkezdjük feltekerni, kicsit szélesebbre húzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd a tetejét langyos vízzel megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk a reszelt sajttal és a köménymaggal. A másik 2 lappal is így járunk el. Hagyjuk kelni, majd 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó.
Lehet 16 cikkre is vágni, akkor kicsi kiflik lesznek, és 32 db.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.