A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük a cukorral, majd egy kenyérsütőgép tartályába öntjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha kézzel készítjük, akkor dagasztótálba öntöm.
Átszitáljuk a lisztet, meglangyosítjuk a vajat, és hozzákeverjük a felvert tojást. Beleöntjük a lisztet és a sót, majd tésztaprogramon 12 perc alatt puha, lágy tésztát dagasztunk. Dagasztás után a gépben hagyjuk 15-20 percre, amíg elkészítjük a tölteléket.
Kézi készítésnél a tálba öntjük a langyos, folyós vajat, a felvert tojást, majd az átszitált lisztet és a sót. Kézzel vagy robotgép dagasztókarjával bedagasztjuk, majd háztartási fóliával letakarva, langyos (50 fokos sütő) helyre tesszük kelni.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, de nem folyósra, hanem csak lágyra. Hozzáadjuk a sót és a lisztet, jól kikeverjük, és a hűtőbe tesszük 5-7 percre. (Ez idő alatt egy kicsit megdermed, így könnyen kenhető krémet kapunk.)
A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapra tesszük, kicsit átgyúrjuk, és négy egyforma részre osztjuk. A négy buciból kettőt félreteszünk letakarva. A maradék kettőből az elsőt kinyújtjuk 25-30 centis kör alakra, majd lisztezett sütőpapírra tesszük. Kinyújtjuk a második bucit is, hasonló nagyságú körre, és megkenjük a vajas krém felével. Ráhelyezzük az első lapot, és a nyújtófával egy kicsit rásimítjuk.
Derelyevágóval 16 részre osztjuk, és egyesével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd langyos vízzel lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. A sütőt 200 fokra állítjuk, betoljuk a kifliket, és kb. 25-30 percig sütjük őket.
Közben hasonló módon elkészítetjük a maradék tésztát is: ezeket 12 cikkre vágjuk, majd a már a meleg sütőben csak 18 percig sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.