A házi vajas kifli elkészítéséhez elsőként felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral.
Ezután egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, a sót, hozzáadjuk a puha vajat, és a felfuttatott élesztőt.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét félrerakjuk, a sárgáját hozzáöntjük a tésztához, és kézzel, vagy géppel elkezdjük dagasztani, közben a tejet folyamatosan öntjük hozzá. Kissé ragacsos tésztát kell kapnunk.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd kétfelé osztjuk, gömbölyítjük.
A cipókat 4 felé osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, és a felső harmadán 5 hosszanti bevágást ejtünk, majd feltekerjük kifli formára. A vágott rész lesz a kifli külső részén.
A kifliket tojásfehérjével lekenjük, tetszés szerint megszórjuk magokkal.
Rögtön hideg sütőbe toljuk, 200 fokra állítjuk be a hőfokot. Amíg a sütő melegszik, megkelnek a kiflik is. Kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.