Az élesztőt a meleg, cukrozott tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót, és az olvasztott vajat, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
Lisztezett felületen 4 részre vágjuk a tésztalapokat, mindegyiket tovább nyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-15 percig langyos helyen pihentetjük, kelesztjük.
Megkenjük tejjel a kiflik tetejét, majd előmelegített sütőben 200-210 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára megsütjük. (A sütő aljába egy másik edényben érdemes vizet tenni.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.