Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl langyos, cukros tejben és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és eldolgozzuk a maradék tejjel. Végül a langyos vajjal szép fényesre dagasztjuk, majd meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapra tesszük, és két cipóra osztjuk. Köralakúra kinyújtjuk, és 4 cikkelyre vágjuk mindegyiket. A cikkely külső, köríves részétől lefelé sodorva feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig vagy pirulásig sütjük. A sütőből kivéve a kifliket még melegen megkenjük a langyos tejjel egy szilikonecset segítségével.
Megjegyzés
Mint minden kelt tészta készítése esetében, a házi kifli összeállítása előtt is készítsük elő a hozzávalókat. A vaj és tej mindenképpen langyos, könnyen dolgozható legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.