Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, majd langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Összedolgozzuk a tésztát.
Az összedolgozott tésztát 2 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.
A gombócokat lisztezett felületen tányér nagyságú, kör alakúra nyújtjuk, majd 2x félbevágjuk, hogy 4 cikket kapjunk. A cikkeket egyenként tovább nyújtjuk, kb 2 mm vastagságúra ( a háromszög forma megmarad).A szélesebb oldaláról feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és alulra, egy tepsibe vagy hőálló edénybe vizet teszünk. Amíg a sütő melegszik, a kifliket letakarva pihentetjük.
Mielőtt sütőbe tesszük, egy ecsettel lekenjük a tetejüket tejjel.(Aki szereti, szórhat rá nagyobb szemű sót). 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük, rácson hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.