Az élesztőt 1 dl langyos tejbe daraboljuk, rászórunk egy kiskanál cukrot, és félretesszük hogy felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a puha vajat és a maradék tejet (a tejet lassan adagoljuk aszerint, amennyit a tészta felvesz). Jól összedolgozzuk, kidagasztjuk.
A tésztát 2 gombócra osztjuk, és lisztezett felületen (lapostányérnyi) kör alakúra nyújtjuk mindkettőt.
A köröket 4-4 cikkre vágjuk, majd vékonyabbra nyújtjuk, a cikkeket, (maradjon meg a háromszög alakja)utána szélesebb felétől kezdve feltekerjük, majd behajlítjuk kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kifliket. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk, és készre sütjük.
Megjegyzés
Ez a kifli egyszerű, hamar elkészül. Frissen és langyosan a legfinomabb, kívül ropogós, a belseje puha és nagyon eteti magát!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.