A tejszínt felverjük, és hűtőbe tesszük. A banánt leturmixoljuk és hozzáadjuk a fahéjat és a sót.
A zselatint jeges vízbe tesszük, és amikor rugalmassá válik, kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet (fontos mozzanat, hiszen ez fogja megkötni a csokoládéhabunkat, és ha vizes, akkor kevesebb folyadékot tud megkötni a mousse-ban).
Közben a tejcsokoládét egy tálban vízgőz felett felolvasztjuk (ügyeljünk arra, hogy a víz csak gyöngyözzön, így a csokoládé nem ég oda). Ha már a csokoládé nagy része felolvadt, félrehúzzuk, és átkeverjük, míg folyékony állagú nem lesz.
A rumot felmelegítjük, és hozzáadjuk a zselatint. Ha felolvadt, rögtön félrehúzzuk és a banánhoz keverjük, majd az olvasztott csokoládéval együtt botmixerrel átturmixoljuk.
Ezután két részletben hozzáadjuk a felvert tejszínt, és finoman átkeverjük. Pohárba töltjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.